пʼятниця, 24 березня 2017 р.

«Герої сучасності – серед нас»

23 березня учениця 11 класу, Інна Бражніченко, взяла участь у обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Герої сучасності – серед нас», яка проходила в рамках проекту «Голос крові: ми – Українці!». Вона представляла проект «Ми разом – могутня сила! Це твоя і моя Україна!» про випускників школи, учасників АТО.


Виставка «ПЕРЕМОЖЦІ»

Фото героїв незалежної України, які після тяжких поранень на Сході були протезовані та незламалися духом. Ми, пишаємося Вами. 




середа, 22 березня 2017 р.

Засідання правового клубу Феміда на тему: «Право і закон»

Права і свободи людини і громадянина держава закріплює у правових, насамперед конституційних нормах. Без юридичного закріплення державою реалізація прав і свобод людини виявилася б проблематичною. У ст.3 Конституції України наголошується «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визначаються в Україні найвищою соціальною цінністю”. Це означає, що людина є цінністю не тільки сама для себе, а й для усього суспільства.
У результаті нашої роботи «виросло» Дерево – не просте, а чарівне. На ньому квіточки та листочки висвітлюють права дітей.



5 порад, як запам'ятати історичні дати

Запам’ятовувати дати — чи не найскладніше при вивченні історії України. Тому публікуємо кілька простих, але дієвих порад, як зробити підготовку до ЗНО з історії простішою і ефективнішою.
Конспект і інтерес.  Обери підручник, який підходить під програму ЗНО з історії, і конспектуй в окремий зошит основні дати або події. Конспектуй не тільки те, що дуже важливе, а й те, що тобі здається цікавим! Тоді інформація легше запам’ятовуватиметься мозком.
Картинки. Знаходь в інтернеті (сайт http://znoclub.com;), підручниках або у спільнотах з підготовки до ЗНО корисні картинки, схеми і таблиці, за якими простіше буде запам’ятати дати або певну тему. Близько 80% інформації наш мозок засвоює візуально, тож допоможи йому в цьому.
Аудіо. Цей метод дуже добре працює, якщо ти краще засвоюєш інформацію на слух. Знайди перелік основних дат з історії України, читай їх вголос і записуй собі на диктофон. Перед сном слухай запис у навушниках, можеш навіть спати з ними (якщо вуха не болять). Інформація відкладатиметься в пам’яті на підсвідомому рівні, як, наприклад, набридливі музичні мелодії. Можеш трохи змінити цей спосіб і читати перелік дат вголос батькам або однокласнику, з яким ви разом готуєтесь. Тоді ти не лише чутимеш свій голос, але й будеш ніби навчати іншу людину. Мозок сприйматиме таку інформацію як більш практичну і важливу.
Графік і система винагород. Постав собі за мету за день просидіти за підручником 1 або 2 години (або більше, якщо вистачатиме терпіння). Заведи блокнотик, де ти щодня плюсами відмічатимеш, чи дотримуєшся графіку. Якщо сьогодні просидів за навчанням більше — завтра можна відпочити. Якщо сьогодні прогуляв — завтра вчишся трохи довше. Придумай собі систему винагород і призів. Наприклад, якщо ти увесь тиждень працював за графіком, то в неділю можеш купити собі щось нове або довше посидіти в інтернеті. Повір, це працює.
Зосередження і відпочинок. По-перше, не відволікайся. Знайди тихе місце, вимкни музику, телевізор, відклади телефон, вимкни інтернет. Попроси батьків не чіпати тебе найближчим часом, завчасно поїж. Спробуй зробити так, щоб повністю зосередитись на навчанні. Тоді час пройде ефективно. Після навчання відпочинь і не засвоюй нову інформацію одразу (тобто найближчу годину не вмикай інтернет ;). Прогуляйся, подихай повітрям, поговори з друзями.


Виставка "Олівцем та пензлем"

Учні 7 класу відвідали виставку Дарини Гущі у Лебединському художньому музеї.



Екскурсія до музею

Відповідно до плану декади історії учні  9 класу під керівництвом вчителя  історії  Панченко Тетяни Іванівни  відвідали Лебединський краєзнавчий  музей та стали учасниками  цікавої екскурсії  «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього». 


вівторок, 21 березня 2017 р.

Звіт проведення декади з історії
Патріотичне виховання – планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму. Таке виховання включає розвиток любові до Батьківщини та рідного краю, національної самосвідомості й гідності, дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальність за природу рідної країни, потребу зробити свій внесок у долю Батьківщини, інтерес до міжнаціонального спілкування, прагнення до праці на благо рідної країни, її народу.

З метою реалізації норм патріотичного виховання у  навчальному закладі була організована і проведена  декада історії  «Ми – майбутнє твоє, Україно!» з 14 листопада по 25 листопада 2016 року.
План декади містить як традиційні так й інноваційні форми та методи урочної та позаурочної роботи з учнівським колективом: краєзнавча екскурсія, «усний журнал», акція-реквієм,  конкурси та виставки учнівських робіт у формі «фото-історія», історична газета,  фото-вікторина та історичний проект.